Julklappstips barn

Även om du känner dina barn väl kanske det inte alltid är så lätt att veta vad du ska köpa i julklapp till dem. Därför ska vi på julklapparpanatet.se ge dig några julklappstips som passar för barn i olika åldrar.

Julklappstips små barn, 0-3 år

När det gäller riktigt små barn så är det ungefär samma julklappar som gäller som när du själv var liten, julklappar som byggklossar, babygym, enkla pussel, mjuka eller hårda barnböcker, dockor, skallror och gosedjur. Gåstolar, dockvagnar, leksaksbilar, tågset av trä och leksaker som blinkar och piper är också mycket populära julklappar för småbarn.

Julklappstips medelstora barn, 4-7 år

I den här åldern är det en bra idé att köpa lite fler pedagogiska julklappar som till exempel pysselböcker där man lär sig räkna, läsa och skriva. Sådana julklappar är både roliga och bidrar till barnets intellektuella utveckling. Många pojkar, men även flickor, i den här åldern tycker om att bygga med lego, så om du vill ge bort lego i julklapp finns det ett enormt stort utbud av åldersanpassade legoprodukter. Det finns allt från små brandbilar till jättestora mer avancerade brandstationer och flygplatser. Det är även när barnet är över fyra år som det börjar uppskatta TV-spel och att spela på surfplattor. Så varför inte köpa ett roligt TV-spel som passar små barn eller en billigare surfplatta som barnet kan spela många roliga och lärorika spel på? I lagom doser är det faktiskt inte helt fel att även yngre barn introduceras i den digitala tidsåldern.

Julklappstips från 7 år och uppåt

De något äldre barnen brukar ha ett stort intresse för allt som har med TV-spel och annan hemelektronik att göra. Förmodligen har ni redan en spelkonsol hemma, till exempel ett Wii, Wii U, Xbox eller Playstation och då är nya spel den perfekta julklappen. Om ni inte redan har spelkonsol hemma är det såklart en perfekt julklapp, annars är en ny smartphone eller surfplatta suveräna julklappar. Radiostyrda produkter är också en hit liksom leksaker som förknippas med populära TV-serier och filmer.